Tendinte in design interior cu piatra naturala

Adaugat de admin 26.04.2018 0 Comentariu

Tendinte in design interior cu piatra naturala

 
Pietrele decorative sunt o adevărată gură de oxigen pentru amenajarea interioară a livingului.
 
Cu ajutorul acestora vei obține un spațiu care se caracterizează prin bun gust, eleganță, dar care dă încăperii și un aer primitor. Iată câteva idei de decor de care te vei îndrăgosti și pe care le poți pune ușor în practică.
Pietrele decorative nu se demodează niciodată, de aceea reprezintă un element de decor pe care te poți baza. De asemenea, au odurabilitate excelentă.
Piatra decorativă naturală este, de asemenea, ușor de întreținut. Poate fi curățată cu soluții speciale, detergenți care nu sunt acizi și nu vor afecta suprafața plăcii.
 
Indiferent dacă ai o sufragerie situată într-un apartament de bloc sau într-o vilă luxoasă, pietrele decorative își vor găsi întotdeauna locul, astfel încât să poți crea un decor de vis, un loc în care să te simți întotdeauna acasă.
Piatra se foloseşte de mult timp la construirea şi finisarea locuinţelor, datorită calităţilor sale estetice deosebite. Se întrebuinţează fie în stare brută, fie prelucrată prin fasonare, prin cioplire manuală sau mecanică.
 
Un perete din piatră poate da naştere mai multor tipuri de atmosferă: rustică, exotică sau naturală.
 
Finisajele naturale contribuie semnificativ la imaginea finală a decorului, ceea ce înseamnă că alegerea lor reprezintă o etapă esenţială în procesul de amenajare.
 
 
Finisajele naturale au rol:
  • constructiv,
  • funcţional
  • decorativ,
putând constitui punctul de plecare în decorarea unei încăperi. Nu în ultimul rând, cu ajutorul lor, pot fi create spaţii reprezentative pentru personalitatea noastră.
Pentru o amenajare caldă, relaxată şi primitoare, indiferent dacă este vorba de o casă sau un apartament, este nevoie de câteva ingrediente „naturale” pe post de finisaje iar piatra este cel mai potrivit exemplu.
 
Uşor de aplicat, aceste materiale prezintă o serie întreagă de avantaje: 
  • în primul rând au o viaţă extrem de lungă, incomparabilă cu a oricărui alt material artificial, mai ales dacă sunt folosite şi întreţinute corect;
  • fac parte din categoria materialelor care asigură o dezvoltare durabilă şi sunt reciclabile,
  • nu se demodează;
  • aplicarea nu este dificilă;
  • paleta de culori şi modele este aproape nelimitată;
  • sunt mai puţin costisitoare comparative cu alte materiale în special prin prisma raportului preţ/performanţă;
  • se comportă excepţional la acţiunea diverşilor agenţi fizici (îngheţ, căldură, razele UV, apa, etc).
Piatra se poate folosi atât la nivelul pardoselii, cât şi al pereţilor, atât la interior (nu numai la baie sau pe terase ci practic în oricare funcţiune a locuinţei), cât şi la exterior, pentru placarea faţadelor caselor.
Etichete: piatra naturala

Lasa un comentariu